Vakantie in Beieren

de grootste deelstad van Duitsland

Beieren (Bayern) is qua oppervlakte bijna twee keer zo groot als Nederland. Het is dan ook de grootste deelstaat van Duitsland. Er wonen zo'n 12 miljoen mensen. Beieren heeft een heel wisselend landschap, met in het zuiden de hoogste bergen van Duitsland: de Beierse Alpen.


Kaart Beieren Duitsland


Weer en klimaat

In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de 25°C. In de winter is het in de bergen gemiddeld zo'n 6 graden onder nul en valt er regelmatig een flink pak sneeuw. Dat maakt Beieren ook zeer geschikt als wintersportbestemming.


Grote steden

In Beieren vind je een aantal van de grootste steden van Duitsland. De grootste en belangrijkste stad van Beieren is München, dat ook de hoofdstad van Beieren is. München heeft ruim een miljoen inwoners. Andere grote steden in Beieren zijn Nürnberg, Augsburg, Regensburg en Würzburg.


Prachtige gebouwen

In Beieren vind je een flink aantal van de mooiste gebouwen van Duitsland. Denk alleen al aan het sprookjesachtige slot Neuschwanstein of de enorme barokke Würzburger Residenz. Het stadje Bamberg staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en is zeer bezienswaardig. Wie van kastelen en kathedralen houdt kan z'n hart dus ophalen in Beieren!

Tips Op vakantie in Beieren