Vakantie Düsseldorf

Düsseldorf: rijk aan architectuur

De stad Düsseldorf ligt aan de Rijn, net onder het Ruhrgebied, op ongeveer 60km van Venlo en Roermond. Dusseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en één van de meest welvarende steden van Duitsland. De stad is gevuld met bijzondere gebouwen: van middeleeuwse kerken tot hypermoderne architectuur.


Kaart Dusseldorf


Vliegvelden

Het vliegveld van Düsseldorf , Flughafen Düsseldorf International (Düsseldorf International Airport) is de derde luchthaven van Duitsland. Het vliegveld ligt op een kleine 10km van het centrum van Düsseldorf  en is uitstekend bereikbaar. Het heeft een eigen treinstation, Bahnhof Düsseldorf Flughafen.

Op ongeveer 80km van Düsseldorf ligt Airport Weeze, dat ook vaak Dusseldorf Airport Weeze genoemd wordt. Het is een klein vliegveld dat onder andere wordt gebruikt door Ryanair.


Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is uitstekend in Düsseldorf. De stad beschikt onder andere over een uitgebreid trein, tram- en metronetwerk.


Bezienswaardigheden

In de Altstadt vind je vele cafeetjes. De Königsallee is een chique winkelstraat. De Kunsthalle Düsseldorf is een belangrijk museum voor moderne kunst. Het Schloss Jägerhof is in gebruik als Goethe Museum. Bijzonder is ook de Neuer Zollhof, een gebouwencomplex ontworpen door architect Frank O. Gehry.

Tips Op vakantie in Dusseldorf