Berlijn, een stad vol cultuur

Vele musea, exposities en tentoonstellingen

Berlijn staat bekend om de vele musea die er in de stad zijn. Elk jaar zorgen de vele exposities en tentoonstellingen voor een grote toestroom van toeristen, maar ook de permanente musea hebben een grote aantrekkingskracht op de bezoekers van Berlijn.


Musea

In de meeste steden zijn de musea verspreid over de hele stad, maar in Berlijn zijn ze juist bijna allemaal gevestigd in het zelfde district. De grootste musea van Berlijn staan dan ook samen op het Museum eiland, met één van de meest bekende musea van Berlijn: het ‘Pergamon museum'. De stad beschikt ook over vele musea die gaan over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen er van, met onder andere: Checkpoint Charlie, Museum Berlijnse muur en Topographie des Terrors.


Anders dan anders

Naast de bekende musea zijn er ook wat ‘apartere' musea te vinden in Berlijn, zoals bijvoorbeeld het Lippenstift museum, gepresenteerd door sterren grimeur René Koch. Of het gratis museum ‘Museum der unerhörten Dinge' (Museum van de verbazingwekkende dingen), een expositie van 20 objecten met elk z'n eigen verhaal. Als laatste is het Currywurst Museum ook een aanrader om eens wat anders dan normaal te bezoeken.


Stedentrip

Berlijn heeft dus alleen al met de vele musea genoeg te bieden voor een interessante stedentrip vol cultuur. Na een lange dag volop genieten van al het moois dat Berlijn te bieden heeft, is het vaak heerlijk om op vakantie toch een soort van eigen thuis te hebben in een vreemde stad. Dit kan met het huren van een appartement, want je hebt dan je eigen ruimte en niemand die je zal storen. In vergelijking met een hotel is het vaak ook nog goedkoper, helemaal als je met meer dan 2 personen bent.

Tips Berlijn, een stad vol cultuur