Wintersport in Duitsland

Voor jong en oud; voor beginners en gevorderden

Duitsland biedt veel mogelijkheden voor wintersport. De meeste mensen denken dan al gauw aan bijvoorbeeld Sauerland, waar je, als het weer mee zit, lekker dicht bij huis kunt skiën of langlaufen. In het zuiden van Duitsland, in de Duitse Alpen, is de sneeuwzekerheid echter veel groter en kunnen de pistes de concurrentie met die van Oostenrijk en Zwitserland zeker aan.


Dichtbij: Sauerland en Eifel

De Eifel is als wintersportgebied niet echt serieus te nemen, maar is, omdat het zo dichtbij ligt, wel erg leuk voor even een dagje skiën of langlaufen. Bij de plaatsen Hellenthal, Daun, Monschau en Prüm vindt je skiliften.

De mogelijkheden voor wintersport in Sauerland zijn vooral geconcentreerd rond de plaatsen Willingen en Winterberg. Je vindt er skiliften een aantal blauwe en rode pisten. De hoogte bedraagt ca. 500-800m. In Winterberg staan ook skischansen en is er een rodel- en bobsleebaan.


Harz

Bij voldoende sneeuw zijn er in de Harz verschillende skipistes beschikbaar. Er kan ook volop worden gelanglauft. Het is er aanmerkelijk minder druk dan in andere skigebieden. De bekendste skioorden zijn Braunlage-Wurmberg, Bocksberg-Hahnenklee en Sankt Andreasberg.


Schwarzwald

In Schwarzwald zijn er meer dan 170 skiliften en ruim 250 km pistes. Ook staan er enkele schansen. Schwarzwald leent zich uitstekend voor een langlaufvakantie: er is meer dan 2000 km aan langlauf-routes door prachtige natuur.


Duitse Alpen

In de Duitse Alpen vind je topbestemmingen als Garmisch-Partenkirchen en Oberammergau.

Tips Wintersport in Duitsland