Vakantie in de Eifel

De Eifel: een actief vakantiegebied!

De Eifel is een laaggebergte in het oosten van Duitsland. Het ligt vlak over de grens van Zuid-Limburg, tegen België en Luxemburg aan. De Eifel kenmerkt zich door bossen en rotsformaties. De Eifel leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Het staat bekend als een uitstekend wandelgebied. De rivieren in de Eifel worden veel gebruikt voor wildwateractiviteiten. Zo kun je er kajakken en raften.


Kaart Eifel Duitsland


Weer en klimaat

In de Eifel heerst een gematigd zeeklimaat. Door de hogere ligging is het er wat koeler en  wat natter dan in Nederland. In de zomer ligt de gemiddelde tempteratuur rond de 20°C, in de winter rond het vriespunt.


Auto en motor

De Eifel leent zich uitstekend voor een auto- of motorvakantie. Op internet zijn verschillende auto- en motorroutes te downloaden.


Openbaar vervoer

Vrijwel alle plaatsen zijn met het openbaar vervoer bereikbaar.


Bezienswaardigheden

In de Eifel vind je leuke steden en dorpjes, zoals het sfeervolle Monschau. Ook een bezoek aan de stad Aken is een must. In de Eifel staan veel kastelen en burchten. Het prachtig gelegen Schloss Bürresheim is zeker een bezoekje waard. Op Burg Satzvey worden regelmatig marktjes en ridderfeesten georganiseerd. Vlakbij de ruïne van Burg Nürburg ligt de beroemde Nürburgring, een racecircuit. Een tochtje met de Vulkan-Express, een treintje op smalspoor, is ook erg leuk.

Tips Op vakantie in de Eifel