Op wintersport in Duitsland

Winter bij de buren

Als de Wettermoderator op vrijdagmiddag een pak sneeuw voorspelt, kun je op vrijdagavond al in een huisje aan de piste zitten. Je stapt in de auto en na vier uur rijden sta je bovenop de helling voor een heerlijke wintersport in Duitsland. En als je iets verder doorrijdt ben je zo in de bergen van Zuid-Duitsland.


Skiën om de hoek

In Sauerland en het Zwarte woud kun je heerlijk skiën, langlaufen en sleetje rijden. De Duitsers hebben flink geïnvesteerd in sneeuwkanonen, om groene hellingen te voorkomen. Wintersport dichtbij huis is dus redelijk sneeuwzeker.


Suizen van de Spitze

Voor hogere bergen en meer sneeuwhoogte. moet je tijdens je wintersport in Duitsland in het zuiden zijn. In Garmisch-Partenkirchen om precies te zijn. Hier suis je door de poedersneeuw naar beneden van de Zugspitze, de hoogte berg van Duitsland en daardoor dus ook het meest sneeuwzeker.


Fijn voor de portomonnee

De bergen zijn iets lager dan in de andere alpenlanden, maar dat geldt ook voor de prijzen. Tel daar de korte reisafstand bij op en je begrijpt dat Duitsland de laatste jaren steeds populairder wordt als wintersportland.


Stubes

Veel wintersporters kiezen voor de Oosterburen vanwege de rust en natuur. Dat betekent niet dat après-ski een ondergeschoven kindje is in Duitsland.

Anton komt weliswaar aus Tirol, maar in Duitsland is het ook immer gemütlich. Na een dag in de sneeuw zijn de deuren van de stubes, berghutten, paraplubars, cafés en discotheken open voor nachtelijk vermaak.

Wil je de volgende dag weer fris op de latten staan? Dan zijn er tal van gezellige restaurantjes voor een iets rustigere après-ski.

Tips Op wintersport in Duitsland