Kamperen in Duitsland

Het kampeerland bij uitstek

Bij een kampeervakantie denken de meeste mensen al gauw aan landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Ten onrechte, want Duitsland is het kampeerland bij uitstek.

Duitsland kent zowel gezellige campings in de buurt van mooie, culturele steden als campings in mooie natuurlijke omgevingen waar allerlei sporten en andere activiteiten beoefend kunnen worden.


Natuurlijk Duitsland

Duitsland kent veel bijzondere natuurgebieden die zich uitstekend lenen voor een camping vakantie. Zo kun je in het gebied van de Noord-Duitse laagvlakte kamperen aan verschillende rivieren zoals de Elbe en de Oder. Hier kun je ontelbare watersporten doen zoals kanoën en raften. In deze omgeving kun je ook prachtige wandelingen en hikes maken door het groen.


Cultureel Duitsland

Een rijke geschiedenis heeft Duitsland absoluut. Dit vind je terug in de Duitse steden die vaak nog vele bezienswaardigheden uit de historie herbergen.

Er is geen ander land dat meer kastelen telt. In steden als Potsdam en Erfurt kun je zelfs hele kasteeltochten afleggen. Je waant je daar in de tijd van de ridders en de jonkvrouwen.

Ook Berlijn biedt je een bijzondere combinatie van een roerig verleden en een modern bruisend stadsleven. Je loopt er van Checkpoint Charlie en de overblijfselen van de Muur zo een hippe club binnen.

Tips Kamperen in Duitsland