Vakantie in de Duitse Alpen

De Duitse Alpen

In de Duitse Alpen is het zowel in de zomer als in de winter goed toefen. In de zomer kun je er fietsen, wandelen en klimmen en genieten van de prachtige natuur. In de winter zijn er talloze mogelijkheden voor wintersport.


Kaart Alpen Duitsland


Weer en klimaat

Het weer in de Alpen kan plaatselijk erg verschillen. De weersomstandigheden hangen sterk af van bijvoorbeeld de hoogte en de ligging. Gebieden boven de 3000 meter zijn permanent bedekt met sneeuw.


Wintersport

De Duitse Alpen zijn een geliefd wintersportgebied. In de Duitse Alpen zijn vooral Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen, waar elk jaar op 1 januari het bekende schansspringen wordt gehouden, bekende ski-oorden.


Bezienswaardigheden

Het prachtige Slot Neuschwanstein is een sprookjesachtig kasteel in Hohenschwanga dat werd gebouwd door Koning Lodewijk II van Beieren. De Berghof op de Obersalzberg bij Berchtesgaden was het zomerhuis van Adolf Hitler. Het is aan het eind van WO2 vernietigd. Het Kehlsteinhaus, een theehuis, dat ook wel 'Het Adelaarsnest' wordt genoemd, bleef gespaard en is tegenwoordig in gebruik als restaurant. De Königssee is een pittoresk meer dat erg geliefd is bij toeristen. De vlakbij gelegen Röthbachfall is de grootste waterval van Duitsland.

Tips Vakantie in de Duitse alpen