Vakantie Berlijn

Berlijn: Hoofdstad van Duitsland

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn, of Berlin in het Duits. De stad heeft ongeveer 3.6 miljoen inwoners. Berlijn heeft een roerig verleden met onder andere flinke bombardementen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en de oprichting en afbraak van de Berlijnse Muur. De stad is bekend om de vele musea en tentoonstellingen, het uitgangsleven en de vrije mentaliteit die er heerst. Ideaal voor een stedentrip!


Kaart Berlijn


Weer en Klimaat

Berlijn heeft een gematigd klimaat. De zomers zijn relatief warm met temperaturen van 22 tot 25°C. In de winter is het relatief koud met temperaturen rond het vriespunt. Hoge gebouwen in de stad houden de warmte vast, waardoor het op die plekken zo'n 5°C warmer kan zijn dan in de omgeving.


Vliegveld

Berlijn heeft twee vliegvelden, Tegel International Airport en Schönefeld International Airport.  Momenteel wordt er gebouwd aan een derde, nieuwe luchthaven, Berlin-Brandenburg-International Airport, dat de belangrijkste luchthaven van Berlijn moet worden.


Openbaar vervoer

Berlijn is uitstekend bereikbaar. In Berlijn vind je onder andere het grootste station van Europa, Berlin Hauptbahnhof. De stad heeft een uitgebreid metro-netwerk. Berlijn is ook zeer geschikt om met de fiets te verkennen.


Bezienswaardigheden

Berlijn staat vol met bezienswaardigheden. De bekendste zijn: De Brandenburger Tor; De Berlijnse Muur en Checkpoint Charly; Het parlementsgebouw De Reichstag; De Botanischer Garten; Slot Charlottenburg; De Potsdamer Platz; De Berliner Dom; De Kurfürstendamm, de grootste en bekendste winkelstraat van Berlijn.

Tips Op vakantie in Berlijn