Vakantie Sauerland

Land van bergen, bossen, meren en kastelen

Het midden in Duitsland gelegen Sauerland is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming. Zomers is er het prachtige, heuvelachtige landschap met eindeloze bossen en grote meren; in de winter kun je er uitstekend langlaufen en skiën.


Kaart Sauerland


Weer en klimaat

Het weer in de zomermaanden is vergelijkbaar met dat van Nederland. In de winter is het in Sauerland wat kouder en valt er vaker en meer sneeuw.


Verkeer

Sauerland is per auto of motor goed te bereiken. Het landschap in Sauerland is heuvelachtig. Sterke hellingen en scherpe bochten zijn geen uitzondering. In de winter zijn winterbanden een must. Het gebruik van sneeuwkettingen kan op sommige plaatsen verplicht zijn.


Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is over het algemeen goed geregeld in het Sauerland. Plaatsen als Bestwig, Meschede, Willingen, Winterberg en Olsberg zijn per trein te bereiken. De kleinere dorpen en wat afgelegen plaatsen zijn meestal wel per bus te bereiken. Met de SauerlandCard kun je gratis gebruikmaken van diverse bus- en treinverbindingen.

Meer info: Met de trein naar Sauerland

Skigebieden

In Sauerland vind je de volgende skigebieden:

- Potwiesen
- Skigebiet Neuastenberg
- Skikarussell Altastenberg
- Skilift-Karussell Winterberg
- Snow World Züschen
- Winterpark Willingen


Bezienswaardigheden

In Sauerland vind je verschillende kastelen, zoals Altena en Berleburg. Leuk voor een dagje uit zijn toeristische plaatsen als Brilon en Willingen; In Sauerland zijn  verschillende grote stuwmeren, zoals de Biggesee, Hennesee en Möhnesee. Ook een aardig uitje is het zoeken naar de oorsprong van de rivier de Ruhr, die zijn naam heeft gegeven aan het grootste industriegebied van Europa. In Ramsbeck is een Erzbergwerk (ijzerertsmijn) te bezoeken; Attendorn is beroemd vanwege zijn grotten. Bij Bestwig-Wasserfall ligt het 75ha grote pretpark Fort Fun Abenteuerland; In Warstein is de brouwerij van het Warsteiner Bier te bezoeken.

Tips Op vakantie in Sauerland