Vakantie Keulen

Keulen: een eeuwenoude metropool

Keulen, of Köln in het Duits, is met ruim een miljoen inwoners de vierde stad van Duitsland. In de directe omgeving van de stad leven nog eens zo'n 1,5 miljoen mensen. Deze stad aan de Rijn is al sinds de Romeinse tijd een belangrijk knooppunt. Keulen is een leuke stad voor een korte vakantie of een stedentrip.


Kaart Keulen


Weer en klimaat

De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden schommelt rond het vriespunt. In de zomermaanden is het in Keulen gemiddeld zo'n 20-25°C. Het is daarmee één van de warmste steden in Duitsland.


Vliegveld

Keulen deelt een luchthaven met het stadje Bonn. Het vliegveld heet officieel Flughafen Köln/Bonn Konrad Adenauer, maar wordt ook Cologne Bonn Airport genoemd. Het vliegveld ligt op ruim 10km van het centrum van Keulen en beschikt over een eigen station.


Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Keulen is uitstekend. Keulen beschikt over een uitgebreid netwerk van tram-, metro-, spoor- en busverbindingen.


Bezienswaardigheden

Het meest in het oog springend is de Dom van Keulen, de Kölner Dom, een grote Middeleeuwse kathedraal. In de stad zijn overigens nog twaalf eeuwenoude romaanse kerken te vinden. De Universiteit van Keulen is één van de oudste van Europa. De Altstatt is de historische binnenstad van Keulen. Aan de Glockengasse vind je op nummer 4711 het huis waar de eerste Eau de Cologne werd geproduceerd. Onder het Rathaus vind je het Praetorium, een ondergrondse Romeinse tempelruïne.

Tips Op vakantie in Keulen