Vakantie in Schwarzwald

Schwarzwald: Het Zwarte Woud

Schwarzwald, in Nederland ook wel Het Zwarte Woud genoemd, is een middelgebergte in het zuiden van Duitsland, tegen de Franse grens aan. Het is het grootste bos van Duitsland. Je vind er tevens prachtige meren. Niet voor niets is Schwarzwald één van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland.


Kaart Schwarzwald


Weer en klimaat

Vanwege het wisselende landschap is het moeilijk om een algemene indicatie te geven van het weer en het klimaat.


Wintersport

In Schwarzwald zijn er meer dan 170 skiliften en ruim 250 km pistes. Ook staan er enkele schansen. Schwarzwald leent zich uitstekend voor langlauf met zijn 2000 km aan langlauf-routes door prachtige natuur.


Openbaar vervoer

Vrijwel alle plaatsen in Schwarzwald zijn met het openbaar vervoer te bereiken. Met de KONUS-kaart heb je gratis toegang tot alle openbaar vervoer in Schwarzwald.


Bezienswaardigheden

In Schwarzwald vind je vele leuke en charmante stadjes die het bezoeken waard zijn, zoals Gengenbach, Schiltach en Haslach. Het kasteel Ortenberg bij Offenburg is nu in gebruik als jeugdherberg. Bij de Titisee zijn bootjes te huur en kun je een boottocht maken. Het openluchtmuseum Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof geeft een beeld van het leven en wonen in de streek.

Tips Vakantie in Schwarzwald