Dresden

Dresden: Florence aan de Elbe

Ooit was Dresden de parel van Duitsland en één van de mooiste steden van Europa. De Engelsen gaven de stad met z'n vele barok- en rococoarchitectuur de bijnaam The Jewel Box. Bombardementen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog legden de stad compleet in de as. De herbouw van de stad begon al in de DDR-tijd. Nog steeds wordt aan de wederopbouw van de stad gewerkt, zodat Dresden langzaam maar zeker weer z'n oude glorie laat zien.


Kaart Dresden


Weer en klimaat

De zomers in Dresden zijn wat warmer en de winters wat kouder dan gemiddeld in Duitsland.


Vliegveld

Het vliegveld van Dresden heet Dresden Airport of Flughafen Dresden International. Het ligt op ongeveer 10km van het centrum van Dresden. Het vliegveld is bereikbaar per trein en bus.


Openbaar vervoer

Dresden heeft een uitstekend netwerk van trein-, metro- en busverbindingen.


 Bezienswaardigheden

Het Dresdner Schloss is een van de oudste gebouwen van Dresden. Het werd vrijwel volledig verwoest na de bombardementen. Sinds de jaren '60 van de vorige eeuw wordt het gebouw gerestaureerd. De Zwinger is een inmiddels gerestaureerd barok paleis dat nu in gebruik is als museum. Ook de prachtige Hofkirche is volledig gerestaureerd. De Yenidze is een voormalige sigarettenfabriek in oriëntaals/jugendstil stijl. Het doet tegenwoordig dienst als kantoor/restaurant en biedt tevens een prachtig uitzicht over de stad.

Tips Op vakantie in Dresden